Feeling like a Loser

by Lolo Sianipar

failureWe’re all experienced that feeling sometimes in our life. Feeling like all things we did going to the wrong direction, feeling like what we have, precious things we treasured had taken away from us, feeling like beaten up by the world, feeling like everything goes wrong and don’t know where to start to fix it. Feel like people that closest to us have only negative perceptions and judging us. We feel like Midas but with opposite benefit, all things we touch crushed. We all had our times stand in those shoes quite many times already, WE ALL.

Tell you what dear friend, it’s OK. I mean it’s really OK to be a loser sometimes. It’s OK to feel that we have nothing at all to be proud of sometimes. It’s OK to feel things are just wrong, it’s OK to have a broken heart, it’s OK to feel tired and close to give up. it’s OK to back at one again. Doesn’t it shows that we are human, we’re fragile, we are sensitive, we have feelings? So, aren’t you proud to be a true human? Didn’t after being a loser took many men into their greatness in this history of human kind?

Now what you’re going to do with that kind of feelings, that what’s count. Are you going to let it beat you up until the only thing you think is how to end it once and for all? Are you going to spend your days and nights howling like a lonely dog? Are you going to whine about it, brag, angry, blame the unfair life and world you’re living in? Just remember, problems are many when it attack us until we feel like we’re a loser, therefore we need to solve it one by one, we have to win it back bit by bit. We just need to be more patient when we feel like a loser. Nothing else. And when we feel like we can do literally nothing to make things right right now, the least we can do is learn, take a lesson, grasp a meaning. No one in this world can change the way you feel but yourself, not even your Mom. So, after you being patient and took your lesson, you just believe that there are tenderloving invisible hands taking care of you everytime and everywhere. Those qualities will overcome your bad feelings then the rest will follow.

Really, it’s OK to feel LIKE a loser, what matter is what we’re going to do when we feel like one…

note:

“I wish I had a chance to say this to that young man on the news who decided to end his life, jumped from 8 stores university building, just because his dad keeps angry at him for taking too long to graduate. Why people are so practical nowadays?”

Advertisements

14 thoughts on “Feeling like a Loser

  1. Mungkin gw nga akan bisa mencegah anak itu mengakhiri hidupnya, tapi kalo gw punya kesempatan gw ingin mengatakan sesuatu kepada anak itu..
    Gw baru lulus kuliah sarjana bulan september lalu setelah 9 taon kuliah di gunadarma, depok,plus 2 taon pernah kuliah di jogja (busyet!!!…baru sadar, ternyata ampe 11 taon???!!!)..hehehe

    Bayangin dh,
    Gmn loe masuk kuliah lagi tampang loe udah ng seimut teman2 baru loe di kelas..(emang gw ng pernah imut…hihi..)
    Gmn loe waktu ketemu teman loe satu angkatan kuliah dulu berangkat kerja,loe masih bawa diktat kuliahan…
    Gmn teman seangktan loe udah jadi dosen loe masih mahasiswa n loe yang diajar,pdhal loe masih ingat gmn dulu loe ama teman yang ngajar tuh ngerjain paper.bareng2..hehe…tp krn th dosen tmn gw,nilai bnr2 aman dehh
    Gmn waktu ketemu teman kecil loe di mal,teman loe itu udah gandeng istri ama anak2nya, punya pekerjaan bagus (relatively) sedangkan loe masih gandeng cew yang bahkan belom tentu mau jd pacar loe…kagum,jengkel,sebal,salut gw rasain bagt waktu itu..
    Gmn ortu lo seperti udah kaya’ lesu darah liat loe sambil ambil nafas panjang. Sepertinya mata mereka bilangin, out of my view!..padhl belum tentu gt kn…Gmn mrk juga harus banding2in dengan sodara2 gw yang udah ‘sukses’
    Gmn pacar loe harus ninggalin loe krn dia liat udah nga prospectable lg, cape dh,sepertinya doi udah ng ada kebanggaan dikitpn dekat loe…
    ……Itu masih sedikit…tapi udah cukup bwt gw seperti PECUNDANG!..loser..loser..loser..!!!!!
    Padahal, dulu gw masih ingat dulu,waktu kecil gw,pengen…pengen banget merubah dunia ini..paling ng bwt dunia berbeda…ternyta I’M A LOSER, perbedaan itu hanya bahwa gw kuliah ampe 11 taon..hiks..
    Tp gw yakin, i was so lucky than that young man, masih ada orang, nga byk memang, yang mau bersusah payah utk gw, thank God for your angels!! Mrk udah ‘nampar’ gw, udah ‘rendam’ gw, hanya untuk bwt gw lebih berarti..
    Memang sih, kata orang, “who care,what people said!” tp terkadang qt harus lebih sesitif,perasa,memikirkan apa yang dikatakan orang (walo mrk memang ng peduli ama kita) n peduli apa yang terjadi disekelililng qt wlo hal itu bwt qt ampe marah.”Tamparan’ n sumpah serapah kadang bisa bwt qt lebih kuat…
    Tp sayangnya,anak muda malang itu melihatnya dari sisi lain..
    Gw ng lebih hebat atom lebih kuat dari anak itu, tp gw hanya beruntung,that’s all

    Klo memang gw punya kesmpatan,gw akan bilangn ama th anak,
    U’r not alone,qt sama kq,let’s drunk..!

    P.S.: Waktu SD gw tmann ama Rikson,Felix,Jefri,Denny Boy (pd udh gmn y mrk skrang?). Ato klo lo masih ingat,sapa tmn lo yang suka dihukum ama Pak Tampubolon krn ng bwt prakarya. Ato tanyain ma Deo, sapa tmn sekelasnya di ST Thomas 2 yang paling suka bolos ama bwt gara2 ampe di D.O…hehehe…bah! bnr2 ancur dh gw dl..skrng jg kyanya…hihi…hehehe…hohoho. Klo lolo belon bs nebak,ntar gw kasih pic gw dh, klo emang lo ng knl jg, gw ng tau dh sapa yang kebangetn, lolo pa gw…

  2. Lolo, i don’t want to give any comment for the substance of your blog. But isn’t it funny, my blog have the same background. Maybe one of us should cahnge it. or not? okay catch up with you later with more discussion. keep on writing!

  3. Dear Lewat Lagi a.k.a. Numpang Lewat a.k.a. teman masa kecil gwe… πŸ™‚

    Wow, nice comment… yeah… itu yang bikin gwe bingung, kenapa harus bunuh diri? Kita semua pernah di”rendah”kan oleh dunia ini kok… kurang lebih sama kayak pengalaman elo, tahun-tahun pertama gwe pindah ke Jakarta… O my, you know what? Gwe dijadiin semi-pembantu di rumah sodara gwe sendiri karena dari Medan, ga punya temen di kampus karena “logat” dan “tampang” yang NDESO abiss, ga ngerti tongkrongan Jakarta… hahahaha… setelah “agak” sukses malah sering difitnah sama keluarga sendiri… mereka nyebarin gosip yang enggak2. tapi bener kok, itu malah yang bikin kita makin kuat, karena kita mau membuktikan sekuat tenaga kalau mereka semua salah… dan kita lihat siapa yang terakhir tertawa keras keras. πŸ™‚

    Waaaaaaaaaaaa…….. temen2 SD kita kemana ya?? hiks… kapan kita bisa reunian lulusan SD San Fransisco nih? Pengen banget.

    kayaknya image wajah elo dan nama elo sudah mulai terbentuk di benak gwe… tapi masih ga yakin… foto doongg…. kirim ke lolosianipar@gmail.com yaaa… πŸ™‚

  4. Erri!

    apa kabar? hahaha… really? Kenapa mesti diganti? emang ga seneng barengan ma gwe? hahaha…
    Tapi gwe ada rencana untuk ganti gambarnya… lagi coba desain sendiri… lagi latihan bikin blog desain sendiri deh pokoknya. πŸ™‚

  5. Never value yourself as a loser. No matter your condition, you are the most valuable for someone or some people, even to this whole world. This is about when, where, and to whom.
    Not this time (but must be someday), not in this place, and we have not yet meet the right person(s) or community.
    Today we just think about “how” the simple “how.” How to become closer to God, familiy, your friends, even your enemy.
    “Udah ah, kayaknya komennya udah mulai sok nasehatin.” bye

  6. Komen lagi ah. Gini ada cerita.
    Ada sebuah pohon anggur yang berbuah ranum. Suatu saat ada rubah yang sebenarnya sangat menginginkan anggur2 tsb. Lalu dia berusaha untuk mendapatkannya, namun karena terlalu tinggi si rubah tidak berhasil. Kemudian rubah itu pergi sambil mengatakan “Ah anggur itu sepertinya rasanya asam dan tidak enak.”
    Nah kita itu seperti anggur tadi. In the eyes of the wrong person, we are not good enough. But the fact is we are special, very special.

  7. huhuhuh Erri… thanks for the comments πŸ™‚

    but sometimes we really can’t help but feeling like a loser… feel down… feel like no one understand us, not even our parents. that’s normal. that’s the up and down life. thou people don’t see us a failure, but it’s all in our mind and our mind do take us down the hill sometimes. What I’m trying to say, it’s okay to have that kind of feelings for a very short time, but then we have to face it and be the winner of our problems…

    Yes, heard the story, that’s very inspiring πŸ™‚ thank you for sharing it Ri… πŸ™‚

  8. Some people believe: Anything couldn’t kill you (including being loser several times) will make you stronger. But for some people: lose is unacceptable, you need more than ammo to go to a war so the war couldn’t kill you.

  9. and the “more than ammo” for “life” battle could be….. (?)

    mind to share it with me? please… πŸ™‚

  10. Prepare the best ammo for a battle is a must. It fears your enemy.
    But don’t forget. Whatever you got, ammo or “bambu runcing” are the hardware. You must have the “software” to win the battle. “MERDEKA ATAU MATI!”

    For me the software are:
    1. Belief. (You gotta have faith)
    Believe in God, Believe in you. Listen to “When you Believe” by Mariah Carey, or other songs that included the word believe πŸ™‚
    2. Self Concept:
    Self Confidence, self conscience, …
    3. Good relationship to everybody

  11. Sorry, unlike you, I’m bad on details, but I’m interested commenting on something interesting. Well, “more than ammo” could be…. you know, sometimes may be you lose, but you have to win the moment without any feeling guilty or lose. The one who identify one lose or not is you, the one only. So, is it possible being lose and win in the same time? To say yes is win, to me. And how to know that you lose ? Never, because you never lose. A (very famous ) friend of mine, one time, told me: When you are in the middle of nowhere, refuse to be lose, stand still and move forward… Thanks for the time… Catch you up later.

  12. Hm, I think both of you say the same things just in different wordings… Believe that you ARE the winner…

    I agree, literally win is something, but to always think that you’re going to win over your problems no matter what, that’s another essential thing.

    Thanks for sharing it with me guys.

  13. Pingback: What A Weird Day « For the Remembrance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s